Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Μελβούρνη για την 73η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σε πανηγυρικό, αλλά και ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα με την παρουσία των επιζώντων Αυστραλών βετεράνων στρατιωτών του ANZAC (του στρατού της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας),που συμμετείχαν στη Μάχη της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο 24 Μαΐου το βράδυ, στο Κρητικό Χωριό στην περιοχή Βαντίρνα Σάουθ της Μελβούρνης, έγινε η πανηγυρική χοροεσπερίδα προς τιμήν των Αυστραλών βετεράνων και της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την παρουσία των Θρησκευτικών, Προξενικών και Πολιτικών Αρχών. Οι περίπου 500 καλεσμένοι διασκέδασαν με το Κρητικό πρόγραμμα από τους καλλιτέχνες : Σήφης Τσουρδαλάκης ( Λύρα – Τραγούδι ), Αντώνης & Νίκος Ξυλούρης ( Λαγούτο -Τραγούδι ), Νίκος Αλυγιζάκης ( Λαγούτο – τραγούδι ), Γιώργος Ρεράκης ( Λαγούτο ) και τις χορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα της Παγκρήτιας Ένωσης και της Κρητικής Αδελφότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή 25 Μαΐου το πρωί, έγινε η Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δέρβης κ. ΙΕΖΕΚΙΗΛ. Ακολούθησε η παρέλαση των τμημάτων και η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Shrine of Remembrance στο κέντρο της Μελβούρνης, από τους εκπρόσωπους των Ελληνικών και των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, από Πολιτικές και Θρησκευτικές αρχές και εκπρόσωπους των σωματείων της Ελληνικής Παροικίας. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν και σε αυτό βοήθησε η ηλιόλουστη μέρα.

Αμέσως μετά το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Κρητική Ελιά η οποία είναι τοποθετημένη από τους Βετεράνους στους κήπους του Domain Gardens. Οι εκδηλώσεις της Κυριακής ολοκληρώθηκαν με την Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων στο Ελληνο – Αυστραλιανό Μνημείο στο Domain Gardens.

Την Δευτέρα 26 Μαΐου το πρωί, το τετραήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 73η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης συνεχίστηκε με συνάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Βουλή, με την Βουλευτική Επιτροπή Φιλίας Ελλάδος – Βικτωρίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους Έλληνες Βουλευτές.

Αμέσως μετά, ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας με τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Δέρβης κ. ΙΕΖΕΚΙΗΛ και Μιλιτουπόλεως κ. ΙΑΚΩΒΟ.

O Steve Kiritsis δήλωσε: 

O Aντιπτέραρχος Πέτκος δήλωσε:

Στη μία το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης παρέθεσε γεύμα προς τιμή των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τέλος οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν συνάντηση με τις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις σε μία επίσκεψη στο Στρατόπεδο της Βικτώριας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης