Μελβούρνη: Σχολεία για νεοαφιχθέντα Ελληνόπουλα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 08:48
Μελβούρνη: Σχολεία για νεοαφιχθέντα Ελληνόπουλα
Ενημερωτική συνάντηση με νεοαφιχθέντες γονείς από την Ελλάδα για τη λειτουργία του νέου ελληνικού σχολείου είχε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Όπως είναι γνωστό, η Κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός νέου ελληνικού σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα και τα Ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο σύμβουλος εκπαίδευσης του γενικού προξενείου Βασίλης Γκόκας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κοινότητας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τους γονείς και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους ο επικεφαλής της επιτροπής λειτουργίας του νέου σχολείου και μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Νίκος Ντάλλας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γκόκας, ο οποίος συνεχάρη την Κοινότητα για την πρωτοβουλία της, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία λειτουργίας του νέου σχολείου. «Πρέπει να ενισχύσουμε όλοι την πρωτοβουλία αυτήν. Το Γραφείο Εκπαίδευσης είναι στη διάθεση όλων, γιατί η προσπάθεια αυτή πρέπει να προχωρήσει» είπε.

Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του σχολείου Μαρία Μπακαλίδου αναφέρθηκε στους στόχους του νέου σχολείου, στον τρόπο λειτουργίας του, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Όπως είπε, το νέο σχολείο δημιουργείται για να καλύψει μια ανάγκη που δεν καλύπτεται σήμερα από τις υπάρχουσες σχολικές μονάδες. Τόνισε ότι θα είναι στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, που θα γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, ενώ θα χρησιμοποιούνται τα σχολικά εγχειρίδια των ημερήσιων σχολείων της Ελλάδας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να μη χάσουν το υψηλό επίπεδο γλώσσας που ήδη έχουν, αλλά να το προάγουν και να το επεκτείνουν.

Ανέφερε, επίσης, ότι το νέο σχολείο θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και συνεύρεσης των νέων μεταναστών, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους να γνωριστούν μεταξύ τους. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το κόστος των μαθημάτων θα είναι χαμηλό, καθώς η Ελληνική Κοινότητα αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες των νεοφερμένων Ελλήνων.

Στη σημασία και τον ρόλο του νέου σχολείου αναφέρθηκε και ο εκπαιδευτικός των σχολείων της Κοινότητας Κλεάνθης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν σημαντικά τα παιδιά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι γονείς επικρότησαν την πρωτοβουλία της Κοινότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός τέτοιου σχολείου. Όπως ανέφεραν, το σχολείο δεν θα βοηθήσει τα παιδιά μόνο με τα Ελληνικά, αλλά και να προσαρμοστούν καλύτερα στη νέα κοινωνία και το περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 09:02