Την εκπόνηση προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων του Μονάχου, αναλαμβάνουν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και η Διακονική Υπηρεσία της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Μονάχου “Innere Mission”.

 Το πρόγραμμα, με την επωνυμία  “Kompass”, έχει ήδη λάβει έγκριση εφαρμογής από τους αρμοδίους φορείς, ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας (Bundesagentur fur Arbeit) και την “Innere Mission”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, οι τρεις ειδικοί σύμβουλοι του προγράμματος “Kompass”, που θα καθοδηγούν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους μαθητές, είναι υπεύθυνοι και για τη διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων για νέους, αλλά και για γονείς.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα επικροτήθηκε προσφάτως και από τον Ειδικό Γραμματέα για θέματα εκπαίδευσης παιδιών, Ελλήνων του εξωτερικού, του Υπουργείου Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, ενώ αξιολογήθηκε θετικά τόσο από το Γενικό Προξενείο Μονάχου, όσο και από τους συντονιστές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης