Ομογενής ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό από... γαρίφαλα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 11:37
Ομογενής ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό από... γαρίφαλα
Το νεοελληνικό έθιμο της ρίψης λουλουδιών σε λαϊκούς ερμηνευτές φαίνεται πως θα απασχολήσει μέχρι και την αυστραλιανή Δικαιοσύνη!

Όλα ξεκίνησαν σε μια συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στη Μελβούρνη το 2009. Μια ομογενής, η 39χρονη Αργυρώ Μιχελάκη, υποστηρίζει ότι εκείνο το βράδυ βγήκε να διασκεδάσει, αλλά έκτοτε η ζωή της έγινε εφιάλτης.

Στη μήνυση που κατέθεσε, ισχυρίζεται ότι γλίστρησε στα γαρίφαλα που πετούσαν οι θαυμαστές του τραγουδιστή, έπεσε και τραυματίστηκε. Διεκδικεί αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα το εισόδημα που στερήθηκε αλλά και για τον πόνο και το σοκ που υπέστη.

«Αρκετός κόσμος πατούσε πάνω στα γαρίφαλα, με αποτέλεσμα το δάπεδο να γλιστράει και να είναι επικίνδυνο. Η πελάτισσά μου έπεσε και έσπασε τον αστράγαλό της. Είναι ένα τραύμα που θα το κουβαλά σε όλη της τη ζωή» υποστήριξε ο δικηγόρος της, Άντριου Ντίμσι.

Η κα Αργυρώ Μιχελάκη μήνυσε τους υπευθύνους του οργανισμού Melbourne and Olympic Parks Trust που διαχειρίζεται το στάδιο Hisense Arena, όπου δόθηκε η συναυλία του Σφακιανάκη, καθώς και την εταιρεία που την οργάνωσε, την «Juggernaut Entertaiment».

H ομογενής υποστηρίζει ότι για τον τραυματισμό της ευθύνονται τόσο οι υπεύθυνοι της αίθουσας όσο και οι διοργανωτές της συναυλίας, γιατί επέτρεψαν στους θαμώνες να πετάνε λουλούδια, με αποτέλεσμα η ίδια να εκτεθεί σε κίνδυνο.

Ο Θόδωρος Κανατάς της εταιρείας Juggernaut Entertaiment δήλωσε ότι παλαιότερα οι θαμώνες έσπαγαν πιάτα. «Τώρα», συνέχισε, «πετάνε λουλούδια, για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Είναι μια παράδοση δεκαετιών».

Για το όλο θέμα έδειξαν ενδιαφέρον και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που έγραψαν σχετικά ρεπορτάζ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Melbourne and Olympic Parks Trust εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την τοποθέτηση τραπεζιών και τη ρίψη γαρίφαλων σε αίθουσές του σε μελλοντικές εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών.

Από την έκβαση της δίκης θα εξαρτηθεί και αν οι ασφαλιστικές εταιρείες θέσουν ανάλογο όρο, δηλαδή απαγόρευση της ρίψης λουλουδιών, προκειμένου να ασφαλίζουν κάποιες εκδηλώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 11:37