Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ζάγκαλη από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 03:50
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Ζάγκαλη από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Συγγραφέων Αυστραλίας και το Νέο Διεθνές Βιβλιοπωλείο, θα παρουσιάσει το νέο δίγλωσσο βιβλίο του Γιώργου Ζανγκάλη «Μια Ωδή στη μητέρα - η μητέρα μου, η άλλη Ελένη» την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ελληνικό Κέντρο.

Οι συγγραφείς Arnold Zable και Chris Fifis θα μιλήσουν για τα βιβλία. Ο Θόδωρος Μάρκος θα είναι ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.

"Η ιστορία της μητέρας μου θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μητέρας που έζησε τα ταραχώδη χρόνια της γερμανικής κατοχής, της Αντίστασης και του εμφυλίου πολέμου, με τους διωγμούς, τις αναγκαστικές εξορίες και τη λαχτάρα για τη στιγμή που η οικογένεια θα επανασυνδέονταν στην Ελλάδα, σε έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο», λέει ο Γιώργος Ζάγκαλης.

Ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Χρήστος Φίφης αναφέρει στον πρόλογό του στην ελληνική έκδοση:

«Το βιβλίο επίσης είναι μια αναφορά στην οικογένειά του – στην οικογένεια, την μάνα– την οποία οι τραγικές περιστάσεις του Εμφυλίου τη διασκόρπισαν σε τρεις ηπείρους, σε διάφορες χώρες και πόλεις, στην Αθήνα, την Ουγγαρία, τη Μελβούρνη, την Τασκένδη. Είναι μια επώδυνη και αδρογραμμένη ιστορία βίαιων χωρισμών, επιστροφών και των επανασυναντήσεων. Οι τόποι των επιστροφών και των επανασυναντήσεων είναι η Αθήνα, αλλά κυρίως το πατρογονικό ακριτικό χωριό Δρυμάδες της Ηπείρου.»

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσης στην Ελλάδα, στις Δρυμάδες της Ηπείρου, στις 16 Αυγούστου και στο Κέντρο Αθηνών, στο Παγκράτι, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πότε: Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 7.00μμ
Πού: Ελληνικό Κέντρο, Mezannine, 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη

Θα προσφερθούν αναψυκτικά. Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Πληροφορίες: 9662 2722 | Email: info@greekcommunity.com.au

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 03:50