Περισσότερο ελληνικό χρώμα στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 11:43
Περισσότερο ελληνικό χρώμα στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας
Αυξημένη θα είναι η ελληνική παρουσία στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, μετά τις πολιτειακές εκλογές του Σαββάτου. Στις εκλογές κατήλθαν και έντεκα ομογενείς υποψήφιοι, πέντε από τους οποίους κατάφεραν να επανεκλεγούν.

Συγκεκριμένα:

* Ο Φιλελεύθερος βουλευτής Νίκος Κότσιρας διατήρησε άνετα την έδρα του Μπουλίν, αυξάνοντας 7.1% το ποσοστό των ψήφων του. Μετά την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων, ο κ. Κότσιρας συγκεντρώνει το 64.6% των ψήφων.

Αν ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών κερδίσει την πλειοψηφία, θεωρείται βέβαιο ότι ο ηγέτης της παράταξης θα αναθέσει και υπουργείο στον κ. Κότσιρα, ο οποίος έως τώρα ήταν σκιώδης υπουργός στην αντιπολίτευση.

* Ο Εργατικός βουλευτής και πρώην πολιτειακός υπουργός Γιάννης Πανταζόπουλος διατήρησε άνετα την έδρα του Ντάντενογκ, αν και σημειώθηκε στροφή 4.7% εις βάρος του. Μαζί με τις δεύτερες προτιμήσεις, ο κ. Πανταζόπουλος λαμβάνει το 64% των ψήφων.

* Η Τζένη Μικάκου επανεξελέγη άνετα στην Άνω Βουλή στην περιφέρεια Νόρδερν Μετροπόλιταν.

* Νέο πρόσωπο στην Άνω Βουλή, στην περιφέρεια Σάουθ Ίστερν Μετροπόλιταν είναι ο ομογενής Λι Ταρλάμης που εξελέγη με το Εργατικό κόμμα.

* Άλλος ένας ομογενής που εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής είναι ο Ανδρέας Κάτος, ο οποίος κέρδισε για λογαριασμό του Φιλελεύθερου κόμματος την έδρα του Σάουθ Μπάργουον. Ο κ. Κάτος αύξησε το ποσοστό της παράταξής του κατά 5% και μετά τις δεύτερες προτιμήσεις κέρδισε το 53.7%.

Άτυχος στάθηκε ο ομογενής Φιλελεύθερος υποψήφιος του Όκλι Θ. Ζωγράφος. Σε μια περιοχή όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες, ο κ. Ζωγράφος αύξησε εντυπωσιακά το ποσοστό της παράταξής του (7%) και πήρε το 40.5% των ψήφων, χάνοντας όμως την έδρα με μόλις 1% από την Εργατική βουλευτή, Αν Μπάρκερ.

Στην ίδια έδρα, ο ομογενής υποψήφιος του κόμματος «Πρώτα η Οικογένεια», Γιώργος Γρήγας, έλαβε μόνο 1.3%

Τα αποτελέσματα των άλλων ομογενών υποψηφίων, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ήταν τα ακόλουθα:

* Η Μένη Χριστοφάκη, υποψήφια των Πράσινων στην έδρα του Περάν, έλαβε το 18.5%.

* Στο Μάλβερν, ο ομογενής Εργατικός υποψήφιος Νίκος Βουλάνας, έλαβε το 20.1%.

* Η ομογενής υποψήφια του Sex Party στην έδρα του Μπειζγουόετρ, Σωτηρία Στρατή, έλαβε το 3.6% ενώ η άλλη ομογενής υποψήφια του ίδιου του κόμματος, Τζο Μαυρίκου στην έδρα Χέστιγκς απέσπασε το 2.3%.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 11:43