Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εντείνει τις προσπάθειές της για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με την ενθάρρυνση και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, τα Κέντρα Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έχουν αναλάβει ειδικές πρωτοβουλίες σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις οικονομικές, όσο και τις κοινωνικές επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νέα Νότια Ουαλία, το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην προσπάθειά του να συμβάλει αποτελεσματικά και άμεσα στην αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει λόγω του πανδημικού φαινομένου του κορωνοϊου, έχει οργανώσει από τις αρχές Μαρτίου τις ακόλουθες ειδικές πρωτοβουλίες:

1) Θέτει στη διάθεση όλων των συμπαροίκων τις παρακάτω ειδικές υπηρεσίες:

Ειδική Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης άγχους και απομόνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπαίδευση / Πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα όλων, ανεξάρτητα από το εάν παραμένουν στο σπίτι τους ή όχι.

Οι ειδικές αυτές υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν από ψυχολόγο και άλλα εκπαιδευμένα στελέχη του Οργανισμού στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 1800 77 66 42, τη δωρεάν τηλεφωνική υπηρεσία της Πρόνοιας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

2) Διοργανώνει Παροικιακό Έρανο με σκοπό τη συγκέντρωση συσκευασμένων φαγητών (π.χ. κονσέρβες, πακέτα κ.λπ.) και χρηματικών δωρεών, για να βοηθηθούν άτομα και οικογένειες.

Όσοι προτίθενται να συνεισφέρουν για αυτόν τον σκοπό μπορούν:

Nα καλέσουν το νούμερο 0447 375 359, προκειμένου να κανονισθεί η παραλαβή των προσφορών τους από εθελοντές της Πρόνοιας, έξω από το σπίτι τους.

Να καλέσουν το νούμερο 0447 375 359  ή το 9516 2188, εάν επιθυμούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τις προσφορές τους στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας (378Α King St, Newtown) ή στο Περιφερειακό γραφείο της Πρόνοιας (The Millennium Centre, 100 The Grand Pde, Brighton -Le- Sands).

Όποιοι έχουν ανάγκη και επιθυμούν να παραλάβουν τρόφιμα, καλούνται να τηλεφωνήσουν στο 9516 2288, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.30 π.μ. έως τις 5 μ. μ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κοουτ Βικτώριας υλοποιείται ήδη, σε συνεργασία με Κοινοτικές Οργανώσεις και με μεμονωμένα πρόσωπα, το νέο πρόγραμμα κοινωνικής ανακούφισης COVID-19 COMMUNITY RELIEF. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να ανακουφίσει οικογένειες και άτομα που σήμερα αγωνίζονται να αποκτήσουν τα ελάχιστα για την επιβίωσή τους.

Στην ενωτική αυτή πρωτοβουλία μπορούν να συνεισφέρουν συμπολίτες μας και επιχειρήσεις, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, προϊόντα καθαριότητος. Κέντρα συλλογής και διανομής, για τον παραπάνω σκοπό, αποτελούν οι ενορίες:

1. Αρχιεπισκοπικός Ναός Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ – Ιερά Μονή ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ – 7 Hartington Street, Northcote, VIC

2. Ενορία Αγίας Παρασκευής – 22 Marsden Crescent, St Albans

3. Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου – 23-29 Victoria Street, COBURG

4. Ενορία Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος – 45 Poplar St Thomastown

Η οικονομική συνεισφορά, μέσω τραπέζης, μπορεί να γίνει στον ακόλουθο λογαριασμό:

Account Name: Greek Orthodox Archdiocese of Australia

Consolidated Trust – Northcote District.

BSB: 082 135

Account Number: 42128 9455

Αντίστοιχα προγράμματα για την υποστήριξη όσων έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, υλοποιούνται και από τα υπόλοιπα Κέντρα Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις δομές στις ακόλουθες διευθύνσεις και τηλέφωνα:

Κουινσλάνδη: 36 Browning St., South Brisbane, Queensland 4101, τηλ. (07) 3844 3669.

Δυτική Αυστραλία: 390 Charles Street, North Perth, W.A. 6006, τηλ: 08) 9201 9655.

Νότια Αυστραλία: 213 Henley Beach Road, Torrensville SA 5031, τηλ: (08) 8212 5100.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης