"Σουβλακερί" από την Βαρκελώνη στις Κανάριες Νήσους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 09:53
"Σουβλακερί" από την Βαρκελώνη στις Κανάριες Νήσους
Πολυτελές… σουβλατζίδικο στα Κανάρια Νησιά, πρόκειται να στήσει, για λογαριασμό δύο Ισπανών, ο Έλληνας Γιάννης Γκόλιας που ζει και "επιχειρεί" στην Βαρκελώνη. Ο δικός του "Διόνυσος", η σουβλακερί που έχει δημιουργήσει στην καταλανική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα ενός μεγάλου "ταξιδιού", με στόχο την κατάκτηση κι άλλων καλοφαγάδων ανά τον πλανήτη.

Σε έκταση 160 τ.μ., στα Κανάρια Νησιά, ο 49χρονος Γιάννης Γκόλιας θα "ζωγραφίσει" τη χώρα μας, σ' ένα χώρο που θα "πλημμυρίζει" Ελλάδα και στον οποίο, οι πολυπληθείς τουρίστες του εξωτικού αυτού τόπου θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν, όχι μόνο γύρο και σουβλάκι, αλλά και να ξεδιψάσουν με ρετσίνα, ελληνικό κρασί και μπίρα και να "μυηθούν" στην ελληνική διασκέδαση.

Χορεύοντας στους ρυθμούς των μεγάλων λαϊκών φωνών της χώρας μας, όπως ο Καζαντζίδης, αλλά και σε πιο "ανάλαφρα" ακούσματα, όσοι προτιμήσουν τον "Διόνυσο", θα ανταμειφθούν για την επιλογή τους, αφού, όπως με περηφάνια μας λέει, ο ιδιοκτήτης του, "θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, χωρίς καν να μετακινηθούν από την μαγευτική τοποθεσία των Κανάριων Νησιών".

Ο 49χρονος σήμερα Γιάννης Γκόλιας ζει με την οικογένειά του στη Βαρκελώνη τα τελευταία 16 χρόνια. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα στο Βέλγιο, όπου και εργάστηκε μόνο για τέσσερα χρόνια, αφού, όπως μας εκμυστηρεύτηκε τού έλειπε η Ελλάδα πολύ και δεν άντεξε παραπάνω.

Ωστόσο, ούτε στην Ελλάδα ήταν "γραφτό" να βρει την τύχη του κι έτσι, έπειτα από μια επίσκεψη στον αδελφό του, στη Βαρκελώνη, αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία της έλλειψης ελληνικού σουβλατζίδικου στην πόλη και να στήσει τη δική του επιχείρηση, ένα εγχείρημα που, 16 χρόνια μετά, όπως φαίνεται, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σήμερα, λειτουργούν τέσσερα σουβλατζίδικα της αλυσίδας "Διόνυσος", σε διάφορες περιοχές της Βαρκελώνης και μάλιστα σε τοποθεσίες που παραπέμπουν είτε στο Κολωνάκι της Αθήνας, είτε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Ο πρώτος "Διόνυσος" έκανε το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη το 1993 και όπως ο ομώνυμος θεός της ελληνικής μυθολογίας, έτσι και το σουβλατζίδικο του κ. Γκόλια κατάφερε αμέσως να γίνει πολύ αγαπητό, κεντρίζοντας με το φαγητό του το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Στα σουβλατζίδικα "Διόνυσος" συχνάζουν κυρίως άτομα ηλικίας έως 30 χρόνων, ενώ στο εστιατόριο- ταβέρνα "Sukur" , με το πιο «έθνικ» ύφος και κουζίνα τόσο ελληνική όσο και ισπανική, μπορεί κάποιος να συναντήσει έναν 20χρονο με την παρέα του, αλλά κι έναν 60χρονο.

Ωστόσο, μας λέει ότι ίσως και αυτό το στοιχείο να λειτουργήσει τελικά ευεργετικά στη ζωή του ίδιου και της γυναίκας του, αφού μια φορά τον μήνα κατεβαίνουν για μια εβδομάδα στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο του μονάκριβου γιου τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 10:02