Στην Αίγυπτο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες που έπεσαν στη μάχη του Ελ Αλαμέιν ο Τ. Κουίκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 10:42
Στην Αίγυπτο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες που έπεσαν στη μάχη του Ελ Αλαμέιν ο Τ. Κουίκ
Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να παραστεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για τους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες που έπεσαν στη μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Την Κυριακή ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί στο Κάιρο με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). Επίσης, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση εργασίας και με την Αιγύπτια ομόλογό του Ναμπίλα Μάκραμ (Nabila Makram), για να εξεταστούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙ», που θα πραγματοποιηθεί τέλος Οκτωβρίου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων που ζούνε στη Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει συνάντηση γνωριμίας με τον νέο κυβερνήτη Αλεξανδρείας.

Ο κ. Κουίκ θα ολοκληρώσει στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο με τις συναντήσεις του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο και με τους προέδρους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή, της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδο Κασιμάτη και του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλαο Βαδή.

Σε όλες τις συναντήσεις του, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Διάμεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 10:42