Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής θα παραστεί στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λευκού Οίκου προς τιμήν της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομογένειας.

O κ. Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει σήμερα την κυβέρνηση, καθώς βρισκόταν ήδη στη Νέα Υόρκη όπου χθες υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και του New York State University Maritime College παρουσία του Έλληνα υπουργού, στο πλαίσιο της προώθησης διμερούς συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, στη ναυτική εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λευκού Οίκου αναμενόταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ωστόσο η προγραμματισμένη επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης.

Ο εορτασμός προς τιμήν της ομογένειας και της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου είχε ξεκινήσει επί προεδρίας του Ρόναλντ Ρήγκαν – 40ού προέδρου των ΗΠΑ – ενώ με την πάροδο των χρόνων έχει γίνει θεσμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης