Τιμήθηκαν δυο Έλληνες που άλλαξαν το... πρόσωπο της Ν. Αυστραλίας

Τιμήθηκαν δυο Έλληνες που άλλαξαν το... πρόσωπο της Ν. Αυστραλίας
Δυο γνωστοί Έλληνες της Αδελαΐδας, ο Θεοφάνης Μάρας και ο Γεράσιμος Καρύδης- που επενδύουν σε ακίνητα ανακηρύχθηκαν «κορυφαίες προσωπικότητες» της Νότιας Αυστραλίας (South Australia Property Icons) στο χώρο των ακινήτων από το Συμβούλιο Ακινήτων της ίδιας πολιτείας (Property Council of Australia SA).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι δυο ομογενείς άλλαξαν το πρόσωπο της Νότιας Αυστραλίας, στις πόλεις της και τα επαρχιακά της κέντρα και έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον κατασκευαστικό κλάδο και στις τοπικές κοινωνίες.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του σε ειδική εκδήλωση στην Αδελαίδα ο κ. Καρύδης ζήτησε να αυξηθεί η μετανάστευση προς την πολιτεία του.

«Οι ειδικευμένοι μετανάστες που μας έρχονται πάνε στη Μελβούρνη και την Πέρθη και η Αδελαίδα χάνει έδαφος. Ο πληθυσμός της γερνάει. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που δεχόμαστε αλλά και να μειωθεί η γραφειοκρατία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρύδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν μετανάστευσε στην Αυστραλία, το 1956, «έμεναν πολλοί νέοι στην πόλη της Αδελαϊδας που τώρα εξελίσσεται σε πόλη-φάντασμα».

Η επιχείρηση του κ. Καρύδη The Karidis Corporation που ιδρύθηκε το 1975 είναι από τις μεγαλύτερες στο χώρο των ακινήτων στη Νότια Αυστραλία. Εξίσου μεγάλη είναι και η εταιρία Maras Group που ίδρυσε ο Θεοφάνης Μάρας το 1980.

«Δεν ανέμενα αυτή την διάκριση, αλλά είναι καλοδεχούμενη» είπε ο κ. Μάρας και πρόσθεσε πως «υπάρχει το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας.

Όλοι βλέπουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ότι κάνουν πολλά κέρδη και τις θεωρούν αντιπάλους. Λίγοι κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο που παίρνουμε για να κτίζουμε σπίτια, εργοστάσια, επιχειρήσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013, 05:43