Καθοριστική συνάντηση Μπατζελή - αγροτών

Καθοριστική συνάντηση Μπατζελή - αγροτών

Σήμερα αναμένεται να συναντήσουν την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, οι εκπρόσωποι των 19 αγροτικών μπλόκων -μεταξύ των οποίων και εκείνα του Προμαχώνα και της Νίκαιας.

Πρόκειται για μια καταλυτική συνάντηση, αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ενόψει της συνάντησης αυτής, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια διαδικαστική σύσκεψη εκπροσώπων των προαναφερθέντων μπλόκων, οι οποίοι κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο διεκδίκησης εννέα σημείων, για την καλύτερη προετοιμασία της σημερινής συνάντησης με την υπουργό.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη θα συνεδριάσουν και οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και τον Τύρναβο, προκειμένου να εκτιμήσουν και αυτοί τις παραπέρα κινήσεις τους την στιγμή που οι φωνές για αποχώρηση πληθαίνουν.

Παραμένουν τα «μπλόκα» στην Κεντρική Μακεδονίας και τη Θεσσαλία

Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια» και στον κόμβο της Χαλκηδόνας όσο και στα διόδια των Μαλγάρων η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

Στην διάρκεια της νύχτας οι αγρότες του Νομού Σερρών παρέμειναν στην οδική πρόσβαση προς το τελωνείο του Προμαχώνα, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών, ενώ η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ. αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά.

Αποκλεισμένοι από τους αγρότες είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.
Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στην Τρίγλια, στις Καλύβες, στην Ορμύλια, αλλά και στη Γαλάτιστα στον Νομό της Χαλκιδικής. Ωστόσο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς πρόβλημα.

Ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο δρόμος προς τον συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, στον Νομό Κιλκίς.

Οι αγρότες διατηρούν μικρό αριθμό από τρακτέρ, τα οποία παραμένουν συγκεντρωμένα και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Κ. Μπατζελή με αγρότες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 22:35

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 08:51


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«'Η μήπως κρύβονται σχέδια για Μεγάλη Αλβανία; Προς το παρόν κυριαρχεί κόντρα ανάμεσα στον Έντι Ράμα και τον Ίλιρ Μέτα. Ο αλβανός...