Φιγιόν: Καταδίκασε τη δολοφονία αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι

Φιγιόν: Καταδίκασε τη δολοφονία αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010, 18:24
Τη δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι καταδίκασε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, και ζήτησε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για αυτή την υπόθεση στο Ντουμπάι. Ελπίζω ότι θα ριχθεί άπλετο φως και θα βρεθούν οι ένοχοι», είπε ο Φιγιόν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Συρία.

«Η Γαλλία καταδικάζει τη δολοφονία. Οι δολοφονίες δεν είναι ένας τρόπος δράσης στις διεθνείς σχέσεις», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Σύρο ομόλογό του, Μοχάμεντ Νάτζι Ότρι.

«Όλες οι δολοφονίες, απ' όπου κι αν προέρχονται, όποιος κι αν τις έχει διατάξει, πρέπει να καταδικάζονται», πρόσθεσε.

«Όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από τις ισραηλινές Αρχές για το γαλλικό διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση. Θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια για το θέμα».

Την ίδια ώρα, η Γαλλία και η Συρία υπέγραψαν σήμερα 11 συμφωνίες συνεργασίας στο πλαίσιο της επίσκεψης Φιγιόν στη Δαμασκό.

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν μετά τη συνάντηση του Φιγιόν με τον Σύρο ομόλογό του, με θέμα την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:
Συνάντηση Ασάντ- Φιγιόν στη Δαμασκό, 20 Φεβρουαρίου 2010, 13:42

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010, 18:24


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα