Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010, 18:05
Την αποχώρηση του δικηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «ηθικός δολοφόνος του παιδιού μου» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, κατά τη διάρκεια της σημερινής της κατάθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Ο κ. Κούγιας, πριν ξεκινήσει η κατάθεση της κας Τσαλικιάν, είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι δεν προτίθεται να της απευθύνει ερωτήσεις, «ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου».

Η κα Τσαλικιάν κατέθεσε τόσο για την προσωπικότητα του παιδιού της, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν είχε επιθετική συμπεριφορά, όσο και για όσα έμαθε ότι συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Αναφερόμενη σε όσα ακούστηκαν για τον γιο της, μετά τον θάνατό του, από την πλευρά των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών, ακολούθησε ο εξής διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου:

Τσαλικιάν: «Ποτέ δεν συκοφαντήθηκε κάποιος τόσο πολύ, όσο το παιδί μου, μετά τη δολοφονία του από αυτούς τους δολοφόνους».

Πρόεδρος (Αντζελίτα Παπαβασιλείου): «Σας παρακαλώ, μέχρι να βγει η απόφαση, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την ιδιότητα του δολοφόνου».

Τσαλικιάν: «Και θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Κούγια».
Πρόεδρος: «Παρεκτρέπεστε, κα Τσαλικιάν, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε».

Τσαλικιάν: «Έχει επιδοθεί (σσ. Κούγιας) σε σωρεία συκοφαντιών σε βάρος του παιδιού μου»

Πρόεδρος: «Και κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, που φέρονται υπογεγραμμένα από εσάς, δεν είχαν τιμητικό περιεχόμενο για τη σύνθεση του δικαστηρίου. Φέρεστε να αμφισβητείτε το δικαστήριο, πριν δώσει δείγματα γραφής. Πρέπει να σας θεωρήσω γι' αυτό ηθικό συκοφάντη; Φέρεστε σαν να μας έχετε κρίνει εκ προοιμίου».

Τσαλικιάν: «Θέλω ένα δίκαιο δικαστήριο».

Πρόεδρος: «Σας σεβόμαστε απεριόριστα. Υπάρχει αμέριστη ηθική συμπαράσταση και σεβασμός για ό,τι σας συνέβη. Ο θεός να με φυλάξει, μη ζήσω τίποτα τέτοιο».

Τσαλικιάν: «Το παιδί μου είναι νεκρό...».

Πρόεδρος: «Δεν λέω να μην υπερασπιστείτε τη μνήμη του παιδιού σας, μην προσωποποιείτε όμως...».

Τσαλικιάν: «Το δικαστήριό σας είναι ζωντανό, το παιδί μου είναι νεκρό...»

Πρόεδρος: «Και αυτό τι σημαίνει; Πρέπει να το συκοφαντούμε»;

Τσαλικιάν: «Εγώ πρέπει να αμυνθώ για το παιδί μου».

«Εκφράσεις του τύπου "ηθικός δολοφόνος", σας παρακαλώ πολύ, να μη φεύγουν από το στόμα σας» ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Λακαφώση.

Νωρίτερα, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε 18χρονος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άκουσε τους αστυνομικούς να προκαλούν λεκτικά και με χειρονομίες τα συγκεντρωμένα στον πεζόδρομο παιδιά.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Αλέξανδρος και ο φίλος του κάθονταν σε υπόστεγο επί της οδού Τζαβέλα και κανείς δεν πέταξε τίποτα εναντίον των αστυνομικών. Είπε ακόμη πως κάποια στιγμή, όταν οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν πεζοί στην Τζαβέλα, κάποιος από πίσω τού πέταξε ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό. Τέλος, κατέθεσε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς, χωρίς να δει ποιος πυροβόλησε. Ανέφερε, μάλιστα, πως συνειδητοποίησε ότι ήταν πυροβολισμοί, όταν είδε πεσμένο κάτω τον Αλέξανδρο.

Διαβάστε επίσης:

«Σημάδευαν και οι δύο. Δεν είδα ποιος πυροβόλησε»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010, 18:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα