«Δώστε μας την Κέρκυρα, να σας δώσουμε “κάρβουνο”»

«Δώστε μας την Κέρκυρα, να σας δώσουμε “κάρβουνο”»

Εξοργιστικό είναι σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Bild, που προτείνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να ξοφλήσει η Ελλάδα το χρέος της, να αρχίσει να πουλά… νησιά της!

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η χώρα μας έχει 3.000 νησιά, τα περισσότερα στο Αιγαίο, με μόνο τα 87 από αυτά να είναι κατοικημένα.

«Αν πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, πρέπει και αυτοί να δώσουν κάτι πίσω… για παράδειγμα μερικά από τα όμορφα νησιά του Αιγαίου. Το σλόγκαν είναι το εξής: Παίρνετε "κάρβουνο" (χρήματα). Παίρνουμε την Κέρκυρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η Bild αναφέρει ότι τα νησιά είναι όντως ο μεγαλύτερος θησαυρός της Ελλάδας, ενώ φιλοξενεί την ακόλουθη εξοργιστική δήλωση του μέλους του κόμματος CDU της Μέρκελ, Γιόζεφ Σλάρμαν: «Η Ελλάδα κατέχει κτίρια, εταιρείες και ακατοίκητα νησιά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την πρωτοφανή πρόταση εκ μέρους της Γερμανίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».

Η Bild επισημαίνει ακόμη ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το 1993 πολλοί Γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010, 12:04


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Ελεύθερη υπό όρους και με την καταβολή χρηματικής εγγύησης θα αφεθεί - σύμφωνα με την απόφαση καναδικού δικαστηρίου, η Μενγκ Ουάνγκζου...