Και επίσημα στον Τάσσο Παπαδόπουλο ανήκουν τα οστά

Και επίσημα στον Τάσσο Παπαδόπουλο ανήκουν τα οστά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 08:02
Στον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, ανήκουν τα λείψανα που εντοπίστηκαν χθες στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις DNA από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι πρόκειται για τον τέως πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Χθες βράδυ, η κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου, Αναστασία, η σύζυγος του γιου του, αλλά και ο αστυνομικός του, Μελής Ιωάννου, υπέστησαν την επώδυνη διαδικασία της αναγνώρισης των λειψάνων και επιβεβαίωσαν ότι ανήκουν στον δικό τους άνθρωπο.

Τα ενδύματα, τα υποδήματα, αλλά και μία καρφίτσα που βρέθηκε στο πέτο του σακακιού οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θρίλερ με την αναζήτηση των λειψάνων του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ikypros, η πληροφορία που οδήγησε στην ανεύρεση των λειψάνων δόθηκε τηλεφωνικά από συνεργάτη βαρυποινίτη.

Τα λείψανα βρέθηκαν σε τάφο στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Τσερίου, εκεί ακριβώς που ανέφερε και ο πληροφοριοδότης. Ο χώρος του νεκροταφείου και του τηλεφωνικού θαλάμου αλλά και γύρω από την Στράκκα, την οικία του τέως προέδρου, έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες για τεκμήρια.

Η αστυνομία της Κύπρου βρίσκεται πολύ κοντά στην εξιχνίαση του παζλ και στον εντοπισμό των δραστών που βρίσκονται πίσω από την κλοπή. Μάλιστα, φέρεται να έχει βρει τον τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο έγινε το επίμαχο τηλεφώνημα και ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Στράκκας.

Τα λείψανα του Τάσσου Παπαδόπουλου εκλάπησαν στις 11 Δεκεμβρίου 2009, περίπου έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, όταν άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκαν τα λείψανα του Τ. Παπαδόπουλου;, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, 21:37.

Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου στη zougla.gr
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 10:39.

Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009, 09:30.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 09:30


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα