Ανα-παστερίωση γάλακτος

Ανα-παστερίωση γάλακτος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010, 14:50
Ξέρετε ότι, εάν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πωληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια, επιστρέφει στη βιομηχανία, για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, γεγονός που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάσει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές.

Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1, σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά, αν έχει τον αριθμό 4, σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010, 14:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...