Γιατί δεν καταθέτω στη δίκη του ΑλέξηΜε ηλεκτρονικό μήνυμά του στη zougla.gr ο Νίκος Ρωμανός, ο 17χρονος φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας στα Εξάρχεια, εξηγεί γιατί δεν θα προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, για να καταθέσει.

«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» δηλώνει και χαρακτηρίζει πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.

Για ποιο λόγο αποφάσισε τώρα να «μιλήσει»; Θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του να πάρει θέση στα όσα είπε ενώπιον του δικαστηρίου για τον ίδιο και τον Αλέξανδρο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Χαρακτηρίζει «γελοιότητες» και «συνωμοσιολογίες» τα όσα υποστήριξε ο Κούγιας περί εμπλοκής του με ακροαριστερές οργανώσεις. «Οι δηλώσεις του μου προκαλούν μόνο νευρικό γέλιο» αναφέρει και απαντά στην ανακοίνωση-διάψευση της ΓΑΔΑ ότι τον παρακολουθούν αστυνομικοί: «Όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε άλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο».

Ο Νίκος Ρωμανός κλείνει το μήνυμά του ευχόμενος στον Αλέξη Κούγια και τον πελάτη του «καλά ξεμπερδέματα», ενώ προκαλεί την Ελληνική Αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα…

Η zougla.gr παρουσιάζει το ηλεκτρονικό μήνυμα του Νίκου Ρωμανού χωρίς διορθώσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα λόγια του:

«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε επειτα από την ανάγνωση αλλα και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνωντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλα και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεομένος να πάρω θέση απέναντι του, απο τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το προσωπό μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω οτι με μεγάλη μου χαρα και ανυπομονεσία περιμένω τη μη συμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασιας μου με κυκλώματα και αλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ενα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περι της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω ειναί πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε αλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Ωφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανενα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ουτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλα να διαμορφώνω εγω ο ίδιος τα δίκα μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.

Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλα ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποστέλλονται τα πρακτικά

Μετά την επιλογή του 17χρονου να μην εμφανιστεί το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας προκειμένου να καταθέσει στο δικαστήριο, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και τους γονείς του.

Κάνοντας δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια, το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση των πρακτικών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν λόγοι για την ποινική δίωξη του 17χρονου για το αδίκημα της απείθειας και των γονέων του για το αδίκημα της πλημμελούς άσκησης επιμέλειας.

Ο βασικός μάρτυρας της πολύκροτης δίκης

Ο 17χρονος Νίκος Ρωμανός ήταν παρέα με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν οι σφαίρες από το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμεινώνδα Κορκονέα αφαίρεσαν μια για πάντα τη ζωή του 15χρονου μαθητή.

Ήταν ο πρώτος που κλήθηκε ως μάρτυρας για την υπόθεση, όμως, όταν αντίκρισε απέναντί του, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τους δύο ειδικούς φρουρούς, φορτίστηκε συναισθηματικά και δεν μπορούσε να καταθέσει.

Χθες, και για τρίτη συνεχή φορά, επέλεξε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο, γιατί, όπως ανέφερε, η πολιτική αγωγή παρακολουθείται από αστυνομικούς. Μετά από πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγή του σήμερα το πρωί.

Τότε, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου από την πλευρά του ανήλικου και παρουσίασε μία ανώνυμη επιστολή, που -όπως είπε- έφτασε στο γραφείο του το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, σύμφωνα με την οποία αυτόπτες μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο είναι στελέχη ακροαριστερής οργάνωσης, που «στρατολογούν» μαθητές και φοιτητές μεταξύ των οποίων και τον Γρηγορόπουλο και τον φίλο του για ανατρεπτική δράση.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις Κούγια για την επιστολή του Νίκου Ρωμανού
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 10:58.

«Τους υπέδειξαν την θέση του Γρηγορόπουλου»
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010, 17:03.

Αύριο το πρωί θα προσαχθεί ο 17χρονος φίλος του Αλέξη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010, 10:39.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη Κορκονέα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010, 17:49.

Συγκλονιστική μαρτυρία ανηλίκου για τη δολοφονία του Αλέξη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 14:13.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 13:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑRD για τους Τούρκους που καταφεύγουν στην Ελλάδα εξαιτίας του φόβου δίωξης στη χώρα τους αναφέρεται η...