Ξεραίνονται τα δέντρα γύρω από το Ο.Α.Κ.Α.

Ξεραίνονται τα δέντρα γύρω από το Ο.Α.Κ.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2010, 14:18
Ηλιοπούλου Ελένη
Στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κύμης με την Σπύρου Λούη μπροστά από το Ο.Α.Κ.Α. έχει παραμείνει όρθια (για πόσο ακόμη;) μια μεγάλη λεύκα, που μετράει αρκετές δεκαετίες ζωής.

Η σχεδόν ξερή λεύκα στην διασταύρωση της Λ. Κύμης με την Σπύρου ΛούηΕίναι το μοναδικό δέντρο που δεν κόπηκε από τους υπεύθυνους διαμόρφωσης του χώρου για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Όλα τα υπόλοιπα μεγάλα δέντρα αποψιλώθηκαν και στη θέση τους μπήκαν κάτι ασθενικά κυπαρισσάκια προκειμένου να καλύψουν την περίφραξη των εγκαταστάσεων.

Η συγκεκριμένη λεύκα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει σχεδόν ξεραθεί και δεν είναι διόλου απίθανο ένας δυνατός άνεμος να σπάσει τα ξερά κλαριά και να τα προσγειώσει πάνω στα διερχόμενα ή στα σταθμευμένα οχήματα.

Από το 2004 έως σήμερα κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κλαδέψει αυτό το δέντρο. Πανύψηλο στέκεται εκεί και το παλεύει. Πετάει μερικά πράσινα φιλαράκια αλλά μέχρι εκεί. Είναι γνωστό και στους πλέον αδαείς ότι το κλάδεμα είναι η μοναδική μέθοδος «αντιγήρανσης» για κάποια είδη δέντρων.
Προφανώς οι υπάλληλοι στην υπηρεσία πρασίνου του Ο.Α.Κ.Α. – που μάλλον υπάρχει – ή ακόμα και η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου, – που προφανώς υπάρχει και αυτή – δεν μπαίνουν στον κόπο να το κλαδέψουν για να ξαναζωντανέψει για να δώσει λίγο χρώμα στο τεράστιο ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ που το περιβάλει.
Σε παρόμοια κατάσταση όμως βρίσκονται όλα τα μεγάλα δέντρα πέριξ του Ο.Α.Κ.Α. που φυτευτήκαν άρον – άρον ως πράσινος διάκοσμος για τις ανάγκες μόνο της τηλεοπτικής εικόνας.
Πολλά από αυτά ξεράθηκαν και κόπηκαν γιατί κανείς δεν τα περιποιήθηκε έκτοτε. Άλλα χαροπαλεύουν και άλλα στέκονται ξερά σαν τα «κουτσούρια». Κάνοντας μια βόλτα γύρω από το Ο.Α.Κ.Α. την Κυριακή το μόνο έντονο πράσινο χρώμα που υπήρχε ήταν τα κασκόλ και τα μπλουζάκια που πουλούσαν οι μικροπωλητές και φορούσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι και η ευαισθησία δεν μας περισσεύει αλλά δεν είναι κρίμα τα δέντρα αυτά να ξεραίνονται σταδιακά γιατί κάποιοι αδιαφορούν;

Τα δέντρα αυτά αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, – και δεν είναι διόλου απίθανο κάποιος τότε να πήρε την «μιζούλα» του για να δώσει «καλύτερη» προσφορά – και είναι βέβαιο ότι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είτε από αδιαφορία είτε από τεμπελιά.

Το πράσινο στο λεκανοπέδιο της Αττικής δεν μας περισσεύει, αυτό είναι βέβαιο. Αυτό που έχουμε, τουλάχιστον ας το συντηρήσουμε. Αν δεν σκεφτόμαστε το περιβάλλον ας σκεφτούμε την τσέπη μας!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2010, 14:43


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...