Τέλος τα «καμπανάκια» στις σχολικές τάξεις της Σομαλίας

Τέλος τα «καμπανάκια» στις σχολικές τάξεις της Σομαλίας

Με την πρόφαση ότι ο ήχος τους παραπέμπει σε εκείνον που κάνουν οι καμπάνες στις χριστιανικές εκκλησίες, οι φανατικοί ισλαμιστές αλ Σαμπάαμπ, που διοικούν μεγάλα τμήματα της νότιας Σομαλίας και της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, διέταξαν τα σχολεία στην πόλη Τζόουχαρ να μη χτυπούν πια καμπανάκια, για να σημάνουν τα διαλείμματα ή το τέλος των μαθημάτων.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις ενός δασκάλου από την περιοχή: «Μας κάλεσε ο Σέιχ Φάραχ, αρμόδιος της ισλαμιστικής οργάνωσης για θέματα εκπαίδευσης, και μας είπε ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε στο εξής καμπανάκια. Μας προειδοποίησε ότι από σήμερα όποιος συλληφθεί να χρησιμοποιεί καμπανάκια θα παραπέμπεται στην ισλαμική δικαιοσύνη».

Ένας διευθυντής σχολείου επιβεβαίωσε την πληροφορία και πρόσθεσε ότι οι αλ Σαμπάαμπ ενημέρωσαν τη διεύθυνση ότι στο εξής θα πρέπει οι μαθητές να διδάσκονται τη σημασία της ισλαμικής Τζιχάντ (ιερός πόλεμος).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010, 17:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σε μαθήματα προσανατολισμού διαγωνίστηκαν σήμερα, προτελευταία μέρα ολοκλήρωσης των πανελλαδικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων...