Στο «φως» το γερμανικό νομοσχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας

Στο «φως» το γερμανικό νομοσχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 20:04
Πριν τις 19 Μαΐου θα δοθεί στην Ελλάδα η πρώτη δόση του δανείου για τη στήριξη της οικονομίας της, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που εξασφάλισε σήμερα το Reuters.

Το έγγραφο που έχει συνταχθεί για τα μέλη του κοινοβουλίου συνοδεύει νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Νόμος για τη διατήρηση της σταθερότητας της νομισματικής ένωσης» και περιλαμβάνει μνεία ενός άτυπου χρονοδιαγράμματος, που προβλέπει ψηφοφορία από τις χώρες της ζώνης του ευρώ στις 10 Μαΐου.

Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι οι συνομιλίες με το ΔΝΤ και την Επιτροπή της ΕΕ στην Αθήνα σχετικά με τον στόχο της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών στις 4 Μαΐου σε μια τηλεφωνική διάσκεψη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να ψηφίσει για ένα τριετές πρόγραμμα λιτότητας στις 6 ή 7 Μαΐου.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό έχει συμφωνηθεί με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο σχέδιο του νόμου για την έκτακτη βοήθεια που εξασφάλισε το Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών καθίσταται αρμόδιο να δανείσει στην Ελλάδα συνολικά 8,4 δισ. ευρώ. Το σχέδιο νόμου όμως δεν κάνει καμία αναφορά για νέα δάνεια το 2011 ή το 2012.

Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schauble, με σημερινές του δηλώσεις, διεμήνυσε ότι «η Γερμανία δεν θα απογοητεύσει τους Έλληνες».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 20:42


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα