Οι δράστες της τραγωδίας στο VETO της ΚυριακήςΚαρέ καρέ οι ειδικοί της Αστυνομίας «ιχνηλατούν» το video - ντοκουμέντο, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι δράστες του εμπρησμού του κτιρίου της MARFIN επί της οδού Σταδίου, προκαλώντας τον θάνατο στους τρεις εργαζόμενους.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό διακρίνονται τα άτομα - «κλειδιά» που πρωτοστάτησαν στην επίθεση κατά της τράπεζας, την Τετάρτη που μας πέρασε. Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ένα από αυτά τα άτομα να είναι γυναίκα, η οποία κρύβει το πρόσωπο της πίσω από αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Οι υπόλοιποι της «ομάδας κρούσης», τους οποίους επιχειρεί να ταυτοποιήσει η Αστυνομία, διακρίνονται είτε να κρατούν το όπλο-σήμα κατατεθέν, την βαριοπούλα, ή ακόμη και να φορούν γάντια και μάλιστα χειρουργικού τύπου. Αυτό το στοιχείο, κατά την αστυνομία, αποκαλύπτει και την προετοιμασία του χτυπήματος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα VETO, η « ομάδα κρούσης», η οποία είχε παρεισφρήσει σε μπλοκ διαδηλωτών που είχε συγκροτηθεί μπροστά από το Μουσείο, δραστηριοποιείται στην μία πλευρά του όγκου της διαδήλωσης, και είναι αυτή η ίδια ομάδα η οποία επιτέθηκε και κατά του βιβλιοπωλείου «Ιανός» και απείλησε τα άτομα που βρίσκονταν εντός του καταστήματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάμερα του βιβλιοπωλείου έχει καταγράψει σκηνές από την επίθεση. Το υλικό αυτό ερευνάται ήδη.

Τα έξι στιγμιότυπα

Παρακολουθώντας το VIDEO σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, σχεδόν παγώνοντας τις στιγμές, διακρίνει κανείς τους δράστες.

1) Μόνος του ο ένας από την ομάδα παρακολουθεί2) Άλλα δύο μέλη της ομάδας3) Δύο μέλη της ομάδας κρούσης, το ένα εκ των οποίων κρατά την βαριοπούλα4) Άλλο μέλος της ομάδας, που φορά γάντια5) Η φιγούρα με την αντιασφυξιογόνα μάσκα6) Σε άλλη χρονική στιγμή, η ίδια φιγούρα. Η Αστυνομία είναι σίγουρη πως πρόκειται για γυναίκα.Το VideoΤο συγκεκριμένο Video αρχίζει με την φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτίριο της τράπεζας και που ακόμη δεν έχει λάβει διαστάσεις. Η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη μεταδοθεί στις εσωτερικές επενδύσεις του εργασιακού χώρου. Οι διαδηλωτές περνούν μπροστά από την φωτιά χωρίς να δίνουν καμία σημασία. Η «ομάδα κρούσης» ανεβοκατεβαίνει την διαδήλωση. Σε άλλο οπτικοακουστικό υλικό, που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα tvxs αλλά και μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση, ακούγονται φωνές διαδηλωτών και σε κάποια στιγμή εντοπίζεται μία γυναικεία φωνή να κραυγάζει δίνοντας εντολές, όπως «σπάστε τα... σπάστε τα... σπάστε τα τζάμια».Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Μαΐου 2010, 15:58


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες Αρχές της Ουτρέχτης στην κεντρική Ολλανδία, έπειτα από επίθεση ενόπλου ο οποίος άνοιξε πυρ κατά επιβατών μέσα...