Αποκαλυπτήρια μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010, 22:07
Στη συμβολή των οδών Μελιδόνη, Ερμού και Ευβούλου, έξω από την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμικού, έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, και του προέδρου της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών, Βενιαμίν Αλμπάλα, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το Ολοκαύτωμα, το οποίο σχεδίασε η γλύπτρια Ντιάννα Μαγκανιά.

Το μνημείο αναπαριστά ένα μαρμάρινο διαμελισμένο Άστρο του Δαβίδ, που συμβολίζει το πλήγμα που υπέστη ο εβραϊκός κόσμος της Ελλάδας από τους Ναζί.

«Οι ακμές του διαμελισμένου Αστεριού του Δαβίδ δείχνουν προς τα σημεία του ορίζοντα όπου οι εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας αφανίστηκαν», λέει η Ντιάννα Μαγκανιά.

Τα αποκομμένα τρίγωνα βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρές ακανόνιστες αποστάσεις γύρω από το ακέραιο κεντρικό τμήμα, αναφορά στον πυρήνα που επέζησε, για να συνεχίσει την ιστορική πορεία των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας.

«Το σύγχρονο γλυπτό είναι μνημείο, αλλά και μνήμα για όσους δεν αξιώθηκαν δικό τους τάφο», ανέφερε ο Βενιαμίν Αλμπάλα, πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010, 22:21


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...