Ενώπιον της Εξεταστικής για τη Siemens o Γ. Κορωνιάς

Ενώπιον της Εξεταστικής για τη Siemens o Γ. Κορωνιάς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 20:16
Εξηγήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens κλήθηκε να δώσει σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορωνιάς εμφανίστηκε το 2006 να έχει λάβει έμβασμα 75.000 ευρώ από το «μαύρο λογαριασμό» του πρώην διαχειριστή της Siemens, Πρόδρομου Μαυρίδη. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, δηλώνοντας, παράλληλα, «έκπληκτος».

Ερωτηθείς για το εάν είχε ποτέ επαφές τόσο με τον Μαυρίδη όσο και με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Vodafone παραδέχθηκε ότι τους είχε συναντήσει μόνο μία φορά στο πλαίσιο επαγγελματικής εκδήλωσης.

Ανέφερε δε και ένα περιστατικό του 2002, όταν δάνεισε 100.000 ευρώ στον Χρήστο Σιαφάκα, φίλο του επιχειρηματία δραστηριοποιούμενο σε τηλεπικοινωνιακά έργα στα Βαλκάνια.

Τα χρήματα, όπως είπε στην επιτροπή ο μάρτυρας, του επιστράφηκαν από το Σιαφάκα τμηματικά και συγκεκριμένα τα 25.000 μετρητοίς στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα εμβάστηκαν τον Ιανουάριο 2004 στον κοινό με τη γυναίκα του λογαριασμό στην ΒΝΡ- PARIBAS στην Ελβετία μέσω της DRESDNER BANK.

Κι ενώ στο διαβιβαστικό αναφερόταν απλώς ότι τα χρήματα εμβάστηκαν από πελάτη της εταιρείας, το 2006 έμαθε «έκπληκτος» από τον Ελβετό εισαγγελέα της Ζυρίχης ότι ήταν από τον λογαριασμό Μαυρίδη.

«Είστε έξυπνος άνθρωπος και θέλετε τώρα να σας πιστέψουμε;», ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κων. Τζαβάρας, όταν τις ίδιες αμφιβολίες είχε εκφράσει νωρίτερα και η Βάσω Τσόνογλου από το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θέλω να πω ότι είμαι έξυπνος, γιατί αν ήμουν αρκετά έξυπνος, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Και δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ προσωπικό μου λογαριασμό», απάντησε ο μάρτυρας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 20:27


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα