Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ για την αιφνιδιαστική κίνηση Ραγκούση

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ για την αιφνιδιαστική κίνηση Ραγκούση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 17:28
Συνεχίζονται οι «κόντρες» για τον «Καλλικράτη», μετά και από την αιφνίδια κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, σχολίασε την κίνηση αυτή του υπουργού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ραντεβού με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα για την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σήμερα αιφνιδιαστικά στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον «Καλλικράτη», παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα για την έναρξη της διαβούλευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!
Καλέσαμε τον κ. υπουργό στο έκτακτο συνέδριό μας για τον «Καλλικράτη», για να ακούσει τις θέσεις μας, αλλά δεν μας έκανε την τιμή να μας στείλει ούτε εκπρόσωπο. Στείλαμε στον κ. υπουργό τις αποφάσεις και τις θέσεις του συνεδρίου μας, ζητώντας συνεργασία για την ενσωμάτωσή τους στο νομοσχέδιο, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Αποστείλαμε νέα επιστολή στον κ. υπουργό για τα οικονομικά ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη διοικητική μεταρρύθμιση και άλλες σοβαρές ελλείψεις του νομοσχεδίου, ζητώντας συνάντησή μαζί του και έναρξη της διαβούλευσης, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Φαίνεται πως έτσι αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, ο υπουργός Εσωτερικών την έννοια της «συνδιαμόρφωσης», για την οποία δεσμεύθηκαν ο ίδιος και η κυβέρνηση απέναντί μας. Η εξέλιξη αυτή συνιστά περιφρόνηση προς την ΕΝΑΕ και τις θέσεις – αποφάσεις των οργάνων και των συνεδρίων της για τη μετεξέλιξη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Κατόπιν τούτου, ασφαλώς και δικαιούμαστε να πούμε ότι σε αυτή τη ''μεταρρύθμιση'' Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010, 17:28


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα