Διόδια στην Εγνατία

Διόδια στην Εγνατία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010, 18:19
Σταθμοί διοδίων εγκαθίστανται σε δύο μήνες στην Εγνατία οδό. Ο πρώτος σταθμός θα λειτουργήσει στα Μάλγαρα, με κόστος 2,8 ευρώ για τη διέλευση ΙΧ, ενώ σε τρεις μήνες θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός στον Πολύμυλο, με το ίδιο κόστος διέλευσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το σύστημα της Βινιέτας. Πρόκειται για μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης. Θα το προμηθεύεται κανείς από το κινητό του ή μέσω Ίντερνετ και το σύστημα αυτό θα καταγράφει τα αυτοκίνητα μέσω κάμερας. Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά.

Σε ό,τι αφορά στο χιλιομετρικό κόστος των διοδίων, στην Εγνατία, θα είναι κατά 10 λεπτά φθηνότερο από εκείνο των διοδίων στους εθνικούς δρόμους, οι οποίοι κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010, 18:19


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...