Μετά την καταστροφή των δέντρων έρχονται τα διόδια

Μετά την καταστροφή των δέντρων έρχονται τα διόδια

Η εταιρεία «Ολυμπία Οδός», μετά την εγκατάσταση εργοταξίου κατασκευής πίσσας και την καταστροφή ενός νεαρού περιαστικού πνεύμονα πρασίνου στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων, συνεχίζει αμείωτα την «προσφορά» της στους κατοίκους της περιοχής. ο Συντονιστικός Φορέας των Συλλόγων για την Προστασία του Υγροβιότοπου του Βουρκαρίου Μεγάρων διαμαρτύρεται, καθώς η εταιρεία προγραμματίζει να τοποθετηθούν διόδια στην είσοδο της πόλης.

«Μας υπόσχεται -αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- να μας αναγκάσει να πληρώνουμε διόδια για να μετακινηθούμε ακόμα και μέσα στα όρια της ίδιας μας της πόλης! Συγκεκριμένα, η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταστήσει σταθμούς διοδίων στην είσοδο - έξοδο της πόλης στην αερογέφυρα της Πάχης, ώστε να αναγκάζεται να πληρώνει ακόμα και κάποιος που θέλει να μετακινηθεί προς την Κινέτα και τη Νέα Πέραμο! Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο αυτές περιοχές αποτελούν μέρη του ενιαίου δήμου σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό του Καλλικράτη.

Σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδα «Άποψη» η εταιρεία αποκαλύπτει και τον τρόπο χρηματοδότησης του δήθεν έργου της: Το έργο θα στοιχίσει 3 δισεκ. Πού θα βρεθούν τα χρήματα; Ιδού: 40% από τραπεζικά δάνεια (τα οποία φυσικά θα πληρώσουμε εμείς στο μέλλον με τα διόδια), 30% άμεσα από τα διόδια -δηλαδή πάλι από την δικιά μας τσέπη- και 30% από επιχορηγήσεις του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και... κάποιες "επενδύσεις" των μετόχων της! Δηλαδή θα πληρώσουμε υπέρογκα ποσά για να φτιάξουμε μηχανισμό για να... πληρώνουμε μια εταιρεία! Αν δεν ήταν τραγικά αληθινό, θα μπορούσε να αποτελεί ένα κακόγουστο ανέκδοτο!

Μας διευκρινίζει δε με απύθμενη ειλικρίνεια ότι «...η σύμβαση με το κράτος δεν προβλέπει την εξαίρεση από την πληρωμή διοδίων κατοίκων οποιασδήποτε περιοχής...»! Στα Μέγαρα, κύριοι, κατοικούν πολίτες που πληρώνουν φόρους με την προσδοκία ενός ανταποδοτικού κράτους. Στα πλαίσια αυτά είναι αυτονόητο ότι το Δημόσιο οφείλει να εξασφαλίζει κατ’ ελάχιστο το συνταγματικό δικαίωμα στη δωρεάν ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων τουλάχιστον μέσα στα όρια του δήμου! Και ας μην ξεχνάμε! Η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου πληρώνουμε και πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και πανάκριβα διόδια! Οι αυτοκινητόδρομοι στους οποίους έχουν τοποθετηθεί τα διόδια είναι χιλιοπληρωμένοι από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, από την δεκαετία του '60 που κατασκευάστηκαν!!».

Πηγή: vourkari.blogspot.com

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2010, 11:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...