Δύο χρόνια η προθεσμία για αντικατάσταση ελαττωματικού αυτοκινήτου

Δύο χρόνια η προθεσμία για αντικατάσταση ελαττωματικού αυτοκινήτου

Διετής είναι η παραγραφή της απαίτησης για αντικατάσταση καινούργιου αυτοκινήτου, λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων που παρουσιάζονται μετά την αγορά, έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 147/2010 απόφασή του.

Επαγγελματίας αγόρασε καινούργιο φορτηγό αυτοκίνητο γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο παρουσίαζε συνεχώς μηχανικά προβλήματα και βλάβες. Τις βλάβες τις επισκεύαζε η αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της εγγύησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην δικαστική απόφαση η πρώτη βλάβη παρουσιάστηκε στο διαφορικό το οποίο και αντικαταστάθηκε. Ακολούθησαν οι αντικαταστάσεις της κρεμαγιέρας, της βαλβίδας επιστροφής καυσαερίων κ.λπ.

Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, λόγω των πολλών ελαττωμάτων και βλαβών ζήτησε από την εισαγωγική εταιρεία την αναστροφή της πώλησης του φορτηγού αυτοκινήτου. Η εταιρεία αρνήθηκε και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, που κρίθηκε ότι έχει επέλθει παραγραφή αναστροφής της πώλησης του αυτοκινήτου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2010, 19:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τις ολονύχτιες έρευνες στην Κρήτη, η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων αγνοουμένων, μελών οικογενείας, παρατείνεται...