Καθησυχαστική ανακοίνωση για τα βατράχια της Κορώνειας

Καθησυχαστική ανακοίνωση για τα βατράχια της Κορώνειας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 15:02
Φυσιολογικό φαινόμενο χαρακτηρίζει η έπαρχος Λαγκαδά, κ. Πόπη Καλαϊτζή, την εμφάνιση βατράχων στην Εγνατία Οδό και την περιοχή γύρω από τη λίμνη Κορώνεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επαρχείου, ο αυξημένος αριθμός βατράχων δικαιολογείται λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου, που επηρέασε την αναπαραγωγική διαδικασία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Για το φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού νεομεταμορφωμένων βατράχων στην επαρχία Λαγκαδά, η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή οργάνωσε, σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου, σύσκεψη με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και του Τμήματος Εσωτερικών Υδάτων της Ν.Α.Θ.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύσκεψης, το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό, καθώς συμβαίνει κάθε άνοιξη. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου επηρεάστηκε θετικά η αναπαραγωγική διαδικασία των βατράχων και φρύνων. Έτσι μεγάλος αριθμός των νεομεταμορφωμένων βατράχων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαδικασία μετανάστευσης. Για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γύρω από τις λίμνες καθώς και στην Εγνατία Οδό, γιατί οι μικροί βάτραχοι εμφανίζονται πάνω στο οδόστρωμα και το καθιστούν ολισθηρό».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 15:21


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα