Αμηχανία στην Αθήνα για το ισραηλινό ρεσάλτο

Αμηχανία στην Αθήνα για το ισραηλινό ρεσάλτο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 09:28

Τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων ενεργοποίησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας άμεση ενημέρωση από τις Αρχές του Ισραήλ για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που μετέχουν στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
 
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ έλαβε οδηγίες να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές Αρχές, σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ, όπως και σε προηγούμενες επικοινωνίες, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 10:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα