Απεργίες και διαδηλώσεις ετοιμάζουν οι Άραβες του Ισραήλ

Απεργίες και διαδηλώσεις ετοιμάζουν οι Άραβες του Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 15:13
Η μεγαλύτερη οργάνωση της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ, η «Ανώτατη Επιτροπή Παρακολούθησης», απηύθυνε σήμερα έκκληση για γενική απεργία στο 1,3 εκατομμύριο των Αράβων πολιτών που ζουν στη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή έφοδο του ισραηλινού ναυτικού εναντίον διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής που κατευθυνόταν στη Γάζα.

Αρκετές εκατοντάδες Άραβες πολίτες του Ισραήλ κατέβηκαν ήδη από σήμερα στους δρόμους της Ναζαρέτ, της πρώτης αραβικής πόλης του Ισραήλ, για να καταγγείλουν την αιματηρή επιχείρηση εναντίον της νηοπομπής, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης, ο Ράεντ Σάλαχ, ηγετικό στέλεχος του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ που επέβαινε στη νηοπομπή, φέρεται να τραυματίστηκε κατά την έφοδο.

Η Ισραηλινή Αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα, για να αντιμετωπίσει «πιθανές φασαρίες» από Άραβες πολίτες του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, ανέπτυξε ενισχύσεις στην Ιερουσαλήμ, τη Τζάφα, κοντά στο Τελ Αβίβ και τη Γαλιλαία, όπου ζουν μεγάλες αραβικές κοινότητες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010, 15:13


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα