Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι των Ταχυδρομείων

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι των Ταχυδρομείων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010, 09:59
Με κινητοποιήσεις απειλούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.), διαμαρτυρόμενα για την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΛ.ΤΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Π.Ο.Σ.Τ. αναφέρει ότι η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει στη συρρίκνωση του κλάδου, ενώ θα έχει άμεση κατάληξη το κλείσιμο των ταχυδρομικών καταστημάτων στην Περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η εξέλιξη αυτή θα είναι και πάλι εις βάρος των πολιτών, οι οποίοι «θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Επιπλέον, τονίζεται ότι η εχεμύθεια και η διαφύλαξη του απορρήτου θα είναι πλέον επισφαλή, καθώς θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο «κάποιου ιδιώτη», ενώ τα μέλη της Π.Ο.Σ.Τ. εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, διότι «δεν μπορεί να παραχωρούνται τα πάντα στο βωμό του κέρδους και των επιταγών της τρόικας».

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία κάνει γνωστό ότι θα συγκαλέσει όλα τα συνδικαλιστικά όργανα «για τη λήψη αποφάσεων, για κινητοποιήσεις, για τη διάσωση και ανάπτυξη του ΕΛ.ΤΑ».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010, 09:59


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στην αναθεώρηση του outlook του κρατικού χρέους που εκδίδουν οι χώρες - μέλη της Ευρωζώνης σε "αρνητικό" από...