Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας- Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας- Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας σε τομείς κρίσιμους για την ανάπτυξη των ναυτιλιακών δράσεων, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Shenglin, και η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Το μνημόνιο (Memorandum of Understanding) αυτό έρχεται ως συνέχεια της συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών στις 3 Ιουλίου 1996 και περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους θέματα:

- «Ασφάλεια και προστασία στον τομέα της ναυτιλίας» (συνεργασία των δύο μερών στην υλοποίηση των πορισμάτων του Διεθνούς Ναυτιλιακού οργανισμού- I.M.O. σε θέματα ασφάλειας)

- «Πρόληψη της Ρύπανσης από τα πλοία» (συνεργασία στη διαχείριση της ειδικής μέριμνας για τη μόλυνση και ρύπανση των θαλασσών)

- «Ανάπτυξη των λιμένων και διευκόλυνση λιμενικών υπηρεσιών» (στόχος η αύξηση της διαμετακομιστικής ικανότητας με αμοιβαιότητα και ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών και παροχών)

- «Ανταλλαγές Τεχνογνωσίας σε θέματα Ναυτιλίας» (προώθηση συνεργασίας με Ειδικευμένα Μορφωτικά Ιδρύματα και εμπλεκόμενους σε θέματα τεχνογνωσίας με στόχο την από κοινού ίδρυση Ινστιτούτου Ναυτιλιακής και Λιμενικής Τεχνολογίας).

- «Εκπαίδευση και Απασχόληση στην Ναυτιλία» (συνεργασία των δύο μερών στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή ειδικευμένου προσωπικού με έμφαση στην εφαρμογή των πορισμάτων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού-ΙΜΟ και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας- ILO αναφορικά με την κατάρτιση και τις ανάγκες των εργαζομένων).

Η υπογραφή του μνημονίου αποτέλεσε μέρος των διευρυμένων συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Κίνας, Zhang Dejiang , με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ελλάδας. Της ελληνικής αντιπροσωπείας προΐστατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στην 23μελή ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, και οι Γενικοί Γραμματείς, Ιωάννης Δρυμούσης, Γιώργος Βλάχος και Θεοχάρης Τσιόκας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010, 17:59


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τις ολονύχτιες έρευνες στην Κρήτη, η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων αγνοουμένων, μελών οικογενείας, παρατείνεται...