Έρχονται στην Ελλάδα μοντέλα Alfa Romeo & Fiat με υγραέριο

Έρχονται στην Ελλάδα μοντέλα Alfa Romeo & Fiat με υγραέριο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 10:33
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα έχει αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να «παρκάρουν» τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιήσουν τα Μ.Μ.Μ. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι οι οποίοι αναζητούν λύσεις και τρόπους να μειώσουν το κόστος των μετακινήσεών τους. Η μία λύση ακούει στο όνομα diesel, που είναι πιο φθηνό ως καύσιμο αλλά και οι κινητήρες αυτής της τεχνολογίας «καίνε» λιγότερο. Η δεύτερη λύση, που ακούγεται ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, είναι το υγραέριο. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες προσθέτουν αυτή την τεχνολογία στα οχήματά τους, προκειμένου να μειώσουν σε μέγιστο βαθμό το κόστος των καυσίμων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η τιμή του υγραερίου κυμαίνεται κοντά στο 0,65 το λίτρο, όταν η αμόλυβδη βενζίνη κοστίζει πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο.Το Fiat Panda θα είναι σε λίγους μήνες διαθέσιμο και με υγραέριο

Βλέποντας ότι η αγορά αυτή παρουσιάζει τεράστια άνθηση, οι άνθρωποι του Fiat Group Automobiles Hellas (Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Abarth και Fiat Professional) έχουν σχεδόν πάρει την απόφαση να εισάγουν στην Ελλάδα εκδόσεις με υγραέριο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, η κίνηση αυτή ίσως γίνει πραγματικότητα από τα τέλη του έτους ή το πολύ αρχές του 2011. Τα μοντέλα που θα εισαχθούν είναι τα: Alfa Romeo Mito, Fiat Panda, Fiat Grande Punto και Fiat Doblo.

Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας λειτουργούν περισσότερα από 40 πρατήρια που πωλούν υγραέριο και αυξάνονται συνεχώς. Να σημειώσουμε ότι τα αυτοκίνητα με υγραέριο χρησιμοποιούν για καύσιμο και τη βενζίνη, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει χρήση του καυσίμου που επιθυμεί.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 10:33


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα