Εκατοντάδες περιστέρια νεκρά στη Λευκάδα

Εκατοντάδες περιστέρια νεκρά στη Λευκάδα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 15:56
Εκατοντάδες περιστέρια έπεσαν θύμα κάποιου ανθρωπόμορφου κτήνους, το οποίο έριξε δηλητηριασμένη τροφή στην πλατεία της δυτικής παραλίας στην πόλη της Λευκάδας. Η πλατεία και οι στέγες των σπιτιών όπως και τα σοκάκια της γειτονιάς γέμισαν με νεκρά πουλιά, τα οποία παραμένουν ακόμα εκεί. Η Αλίκη Μακρυγιώργου, πρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας βρέθηκε αμέσως στην περιοχή και ενημέρωσε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική αλλά και τον Δήμο Λευκάδας για το συμβάν.

Η Αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και συνέλεξε όσα στοιχεία μπορεί να φανούν χρήσιμα για τον εντοπισμό του δράστη ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής Λευκάδας, που έφτασαν στο σημείο καθάρισαν με νερό την πλατεία ώστε να απομακρυνθεί η δηλητηριασμένη τροφή. Το συνεργείο του Δήμου Λευκάδας, μετά και από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έγιναν, δεν εμφανίστηκε για να συλλέξει τα νεκρά πουλιά, τα οποία φυσικά αποτελούν κίνδυνο τόσο για άλλα ζώα (όπως είναι οι γάτες) όσο και για ανθρώπους αλλά και για τα μικρά παιδιά.

Όμως η κ. Μακρυγιώργου με μερικά ακόμα μέλη του σωματείου περιφρουρούσαν την πλατεία προκειμένου να μην κινδυνεύσει κάποιο παιδάκι αφού η δηλητηριασμένη τροφή που υπήρχε διάσπαρτη ενώ οι υπάλληλοι του δήμου παρέμεναν άφαντοι, καθώς ο δήμαρχος ήταν σε σύσκεψη και δεν μπορούσαν να τον διακόψουν.
Σοκαρισμένοι ήταν και οι ξένοι τουρίστες που κοιτούσαν την πλατεία που με τα νεκρά περιστέρια. Κάποιοι μάλιστα έβγαζαν φωτογραφίες με σκοπό να τις στείλουν στα τουριστικά γραφεία που τους έκλεισαν διακοπές στην Λευκάδα, για να μην στείλουν άλλους ομοεθνείς τους στο νησί. Τρία μόνο από τα δεκάδες πουλιά σώθηκαν καθώς η κ. Μακρυγιώργου τα μετέφερε αμέσως σε κτηνίατρο και αμέσως τους έγινε ένεση ατροπίνης… Να χαιρόμαστε τον πολιτισμό μας και τον τουρισμό μας!

Πηγή: mylefkada.gr και studiolefkatas.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 16:32


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα