«Δεν του οφείλουμε καμία συγγνώμη»

«Δεν του οφείλουμε καμία συγγνώμη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010, 22:59
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι κανείς δεν οφείλει συγγνώμη προς τον πρώην επικεφαλής της BP, Tony Hayward, έπειτα από τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν ότι τα τρία τέταρτα του πετρελαίου που διέρρευσε στον Κόλπο του Μεξικού διαλύθηκε, ή περισυνελέγη ή εξατμίσθηκε.

«Κανείς δεν οφείλει μια συγγνώμη προς τον Tony Hayward», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Robert Gibbs κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επιμένοντας ότι τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της επιχείρησης περισυλλογής του πετρελαίου οφείλονται εν μέρει στην πίεση που άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση επί της BP, ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Αν και η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ήμισυ των 4,9 εκατ. βαρελιών πετρελαίου που διέρρευσε από την πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού από τον Απρίλιο έχει εξαφανισθεί, παραμένουν περισσότερα από ένα εκατ. βαρέλια, τέσσερις φορές περισσότερο από το πετρέλαιο που σχημάτισε την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το Exxon Valdez το 1989 στην Αλάσκα.

Ο Tony Hayward προκάλεσε την οργή των αμερικανικών ΜΜΕ, όταν υποβάθμισε τη ρύπανση που προκαλούσε το πετρέλαιο που διέρρεε από την πετρελαιοπηγή μετά την έκρηξη που διέλυσε την εξέδρα Deep Water Horizon και δήλωσε ότι θέλει πίσω τη ζωή του. Εκλήθη στην Ουάσινγκτον, για να ζητήσει συγγνώμη και αμέσως αντικαταστάθηκε από τον Bob Dadley.

Υπενθυμίζεται ότι η BP ανακοίνωσε σήμερα ότι σφράγισε οριστικά την πετρελαιοπηγή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010, 22:59


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα