Λέχου - Μάινας: Μιλούν για «Το Νησί»

Λέχου - Μάινας: Μιλούν για «Το Νησί»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 12:56
Η Κατερίνα Λέχου και ο Στέλιος Μάινας, οι πρωταγωνιστές της σειράς «Το Νησί», που θα προβάλλεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν από το MEGA, μίλησαν για πρώτη φορά για τη σειρά σε συνέντευξη που παραχώρησαν.

Ο Στέλιο Μάινας, μιλώντας για τον ρόλο του, είπε χαρακτηριστικά στον Bασίλη Μπουζιώτη του TV Ζάπινγκ: «Ο Γιώργης που υποδύομαι είναι ένα τραγικό πρόσωπο, ένας τραγικός ήρωας, πάσχων και παθών. Είναι ο βαρκάρης που μεταφέρει τους λεπρούς από την Πλάκα απέναντι στη Σπιναλόγκα, βαρύ το φορτίο του, σαν αυτό του βαρκάρη που πετά τις ψυχές στον Άδη. Πόσο, δε, όταν έρχεται η ώρα να περάσει απέναντι και την ασθενή γυναίκα του και την κόρη τους. Είναι ένας πολυδιάστατος αλλά και πολυεπίπεδος δραματικός ρόλος που με κέντρισε από την αρχή. Είναι δώρο για εμένα αυτός ο υπέροχος ρόλος, όπως είναι δώρο για το τηλεοπτικό κοινό μια τέτοια σειρά. Πολυπρόσωπη, πολυδάπανη, μα κυρίως με ψυχή φτιαγμένη».

Η Κατερίνα Λέχου, από την πλευρά της, δήλωσε: «Επιβάλλεται να γίνονται τέτοιες σειρές που ανεβάζουν τον πήχη, που δεν γυρίζονται στους τέσσερις τοίχους ενός σκηνικού, που έχουν υψηλά στάνταρ, που βασίζονται σε ένα best seller όπως αυτό της Χίσλοπ, που φτιάχνονται με φροντίδα, προσοχή και μεράκι. Εμείς ζούμε τώρα οκτώ μήνες στην Κρήτη, απόλυτα αφοσιωμένοι στο... στοίχημά μας. Ξέρεις τι άλλο θεωρώ σημαντικό; Ότι η σειρά είναι ένας ύμνος στην αγάπη και στην ελπίδα για ζωή. Οι ήρωες βιώνουν δράματα, αλλά παλεύουν, μάχονται να κρατηθούν όρθιοι στα πόδια τους και να προχωρήσουν μπροστά. Σε μια εποχή που όλα είναι δύσκολα, χρειάζεται ένα μήνυμα καρδιάς και ουσίας».

Και συμπληρώνει για τον ρόλο της: «η Ελένη, που υποδύομαι – και ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα – είναι ένα δραματικό πρόσωπο. Αρρωσταίνει από τη λέπρα, αφήνει τον άνδρα της και τις κόρες της πίσω, αφήνει τους μαθητές της στο σχολείο που δίδασκε και, περνώντας στη Σπιναλόγκα, συνεχίζει να δίνει τους αγώνες της, διδάσκει στο εκεί σχολείο, βαδίζει μπροστά».

«Το Νησί» βασίζεται στο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ που έγινε best seller παγκοσμίως με 2.000.000 πωλήσεις, εκ των οποίων οι 185.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Πού χαλαρώνουν Κ. Λέχου-Μ. Παπαοικονόμου;
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 12:56


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...