Πρόβλημα η καταστροφή των πινακίδων

Πρόβλημα η καταστροφή των πινακίδων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010, 15:48
Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ φέρνει στο προσκήνιο το φαινόμενο της καταστροφής των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνει πως οι βανδαλισμοί των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας (graffiti, αυτοκόλλητα, στρεβλώσεις κ.α.) συνεχίζονται και επιδεινώνουν την ήδη προβληματική οδική μας ασφάλεια. Για αυτό τον λόγο, απευθύνει έκκληση στο Υπ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. να αναλάβει συντονισμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς - Τροχαία, Δήμοι, Περιφέρειες –  έκαστος στον τομέα ευθύνης του για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος. Ειδικότερα, προτρέπει σε:

• συνδιαμόρφωση με όλους τους φορείς ενός οργανωμένου σχεδίου με σαφείς προτεραιότητες και χρονικές δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των φθαρμένων πινακίδων.

•εξάντληση κάθε δυνατότητας εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

• πραγματοποίηση ενημερωτικής εκστρατείας για τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχει η καταστροφή των πινακίδων σήμανσης, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι το φαινόμενο αυτό αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ, η οποία επισύρει ποινικές κυρώσεις.

Τέλος, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ προτείνει στους υποψήφιους των προσεχών εκλογών για την Αυτοδιοίκηση να δεσμευτούν για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος, ενώ προτρέπει τους πολίτες-ψηφοφόρους να απαιτήσουν μια άμεση λύση. Θεωρεί, μάλιστα, ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με την πρόσφατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις διαφημιστικές πινακίδες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010, 15:48


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα