Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010, 06:16
«Οικογενειακή» επιχείρηση… παραπαιδείας είχαν στήσει καθηγητές δημοσίων σχολείων, σε νησί της χώρας, διδάσκοντας τα μαθήματα, εκτός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στους ίδιους τους μαθητές τους.

Ανάμεσά τους και ο Λυκειάρχης-φυσικός ενός δημόσιου σχολείου, ο οποίος, μάλιστα, εμφανίζεται ως ο ρυθμιστής της τιμής των μαθημάτων. Μαθηματικός και Φυσικός (αδέρφια), Φιλόλογος διδάσκουν στα σχολεία τους και στη συνέχεια επιμορφώνουν τους ίδιους τους μαθητές τους... με το αζημίωτο.

Δείτε το video ντοκουμέντο

(Ρεπορτάζ: Βασίλης Ευθυμίου)

Πιο συγκεκριμένα, ενοικίασαν γκαρσονιέρα, την οποία μετέτρεψαν σε φροντιστήριο. Δεκάδες μαθητές προσέρχονται, έναντι χρημάτων, στο «κρυφό σχολείο», προκειμένου να λάβουν «έξτρα» βοήθεια.

Εικοσάχρονος, ο οποίος ήθελε να «ενισχυθεί», προκειμένου να δώσει ξανά Πανελλαδικές εξετάσεις για να περάσει σε σχολή κοντά στην οικία του… ήρθε αντιμέτωπος με το κύκλωμα που «καπηλεύεται» και «εμπορεύεται» την αγωνία δεκάδων μαθητών-υποψηφίων σπουδαστών.

"Το κρυφό σχολειό"Ο καταγγέλλων επισκέφτηκε αρχικά τον μαθηματικό, ο οποίος τον παρέπεμψε σε έναν συνάδελφό του. Ο καθηγητής, έναντι 20 ευρώ την ώρα, θα του παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα. Στη συνέχεια, ο πρώτος εκπαιδευτικός τον παρέπεμψε στον αδερφό του... Λυκειάρχη-φυσικό, ο οποίος θα του μεταλαμπάδευε τις γνώσεις του στη Φυσική, ενώ ο τελευταίος του συνέστησε μία ακόμη συνεργάτιδα… Φιλόλογο και καθηγήτρια των φιλολογικών μαθημάτων σε δημόσιο σχολείο, για τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης.

Όταν ο δημοσιογράφος «τρύπωσε» στο κρυφό σχολείο, την ώρα που τριμελές γκρουπ μαθητών παρακολουθούσε το μάθημα, ο μαθηματικός είχε την φαεινή ιδέα να ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ξαδέρφια του…

Δείτε το video από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»

(Ρεπορτάζ: Βασίλης Ευθυμίου)

Προφανώς, ο καθηγητής… έχει μεγάλο σόι! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010, 07:06


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα