Η σωστή αναπνοή διώχνει το στρες

Η σωστή αναπνοή διώχνει το στρες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010, 16:32
Το άγχος και το στρες, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η πίεση της δουλειάς καθώς και οι καθημερινές υποχρεώσεις, αποτελούν παράγοντες που συμβάλουν αρνητικά στην υγεία μας.

Κάθε φορά που αγχωνόμαστε, η αναπνοή μας γίνεται κοφτή και διακεκομμένη με αποτέλεσμα να αναπνέουμε λάθος, μεταφέροντας την εισπνοή ψηλά στο στέρνο.

Η αναπνοή πρέπει να γίνεται χαμηλά στην κοιλιά και να είναι χαλαρή και συνεχόμενη. Θυμηθείτε, λοιπόν, τον φυσικό τρόπο αναπνοής και αρχίστε και πάλι να αναπνέετε σωστά. Αν παρατηρήσετε τον τρόπο που αναπνέει ένα μωρό θα καταλάβετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος.

Πέρα από αυτό υπάρχουν και πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με την αναπνοή σας για να χαλαρώσετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε το πνεύμα σας.

Πάρτε βαθιές εισπνοές, αργά από την μύτη, φουσκώνοντας κοιλιά, στομάχι και θώρακα και εκπνεύστε βγάζοντας απότομα τον αέρα από το στόμα. Επαναλάβετε 10 φορές την άσκηση.

Εισπνεύστε από τη μύτη σπρώχνοντας τον αέρα χαμηλά στην κοιλιά και εκπνεύστε αργά από το στόμα με ένα σίγμα. Επαναλάβετε 10 φορές.

Εισπνεύστε αργά με τον παραπάνω τρόπο, κρατήστε τον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα και βγάλτε τον αργά με μικρές κοφτές εκπνοές. Επαναλάβετε 5 φορές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010, 16:33


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...