Πρωτεΐνη καταπολεμά τον ιό HIV

Πρωτεΐνη καταπολεμά τον ιό HIV

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 04:04
Μια πρωτεΐνη ενδέχεται να είναι το «κλειδί» των σπάνιων περιπτώσεων φυσικής ανοσίας απέναντι στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, καθώς επιτρέπει σε όσους την έχουν να τον πολεμούν, χωρίς κάποιο φάρμακο, υποστηρίζεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

Για να εντοπιστούν οι γενετικές διαφορές που μπορεί να συμβάλουν σε αυτή τη σπάνια μορφή ανοσίας συνεργάστηκαν διάφοροι επιστήμονες, με επικεφαλής τη Δρ. Φλορένσια Περέιρα, του Ινστιτούτου Ρέιγκον της Μασαχουσέτης.

Κάνοντας συγκριτική μελέτη των γονιδιωμάτων τους οι ερευνητές εντόπισαν περίπου 300 σημεία που συνδέονται με τον έλεγχο της ανοσίας του HIV. Όλα τους βρίσκονται στην περιοχή του χρωμοσώματος 6 το οποίο ελέγχει τις λεγόμενες πρωτεΐνες HLA.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πέντε αμινοξέα της πρωτεΐνης HLA-B συνδέονται με τη φυσική ανοσία απέναντι στον ιό HIV.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 04:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...