Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου

Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-γαλλική επιστημονική μελέτη, οι άνθρωποι που παίρνουν βιταμίνη Ε έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν αιμορραγία στον εγκέφαλο, αλλά ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ των Η.Π.Α. και το Ινστιτούτο INSERM του Παρισιού, υπό τον Μάρκους Σιρκς, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Ε αυξάνει κατά 22% την πιθανότητα αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι επιστήμονες επαναξιολόγησαν εννέα προηγούμενες μελέτες πάνω στο ζήτημα, οι οποίες αφορούσαν σε περίπου 119.000 άτομα.

Συνολικά, η βιταμίνη Ε δεν εμφανίζεται να αυξάνει στατιστικά τον ολικό κίνδυνο για όλες τις μορφές εγκεφαλικών. Οι επιστήμονες, όμως, προειδοποιούν ότι η αλόγιστη και ευρεία χρήση της εν λόγω βιταμίνης θα πρέπει να αποφεύγεται.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να προστατεύσει την καρδιά από τη στεφανιαία νόσο, όμως μερικές άλλες μελέτες έχουν επίσης συμπεράνει ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 13:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...