Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο

Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 15:47
Μελέτη που διενεργήθηκε στις Η.Π.Α. διαπίστωσε ότι τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται μέσω της φρουκτόζης.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες κατέδειξε ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται τόσο με τη φρουκτόζη όσο και με τη γλυκόζη, χρησιμοποιώντας και τα δύο σάκχαρα με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Cancer Research», μπορεί να εξηγήσει παλαιότερες μελέτες που είχαν συνδέσει την κατανάλωση φρουκτόζης με τον καρκίνο του παγκρέατος, μια από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

Ο δρ Anthony Heaney και οι συνεργάτες του είπαν ότι «αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως τα καρκινικά κύτταρα μπορούν εύκολα να μεταβολίσουν τη φρουκτόζη, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται. Έχει μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με καρκίνο να προσπαθήσουν να μειώσουν τη πρόσληψη φρουκτόζης ή γλυκόζης, ουσίες που βρίσκονται κυρίως σε γλυκά, αναψυκτικά, σιρόπια, στο ψωμί και σε μια σειρά από άλλα τρόφιμα».

Σύμφωνα με το American Heart Association, η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης δεν προσθέτει μόνο βάρος, αλλά είναι επίσης βασικός ένοχος για τον διαβήτη, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι ελπίζει να παρασκευάσει ένα φάρμακο που να μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων με την κατανάλωση της φρουκτόζης.

Πηγή: capitalhealth.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 15:47


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...