Ποια επαγγέλματα κάνουν καλό στην καρδιά;

Ποια επαγγέλματα κάνουν καλό στην καρδιά;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010, 11:12

Όλο όσοι κάνουν χειρωνακτική εργασία δεν χρειάζεται να πηγαίνουν με τις ώρες στο γυμναστήριο, για να έχουν υγιή καρδιά, αφού η ίδια η δουλειά τους φροντίζει να τη δυναμώνει.

Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από σχεδόν 28.000 άνδρες και 30.000 γυναίκες, ηλικίας άνω των 25 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν οι ερευνητές επί 18,5 χρόνια.

Σύμφωνα με την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας» (JACC), οι άνδρες που έκαναν έστω και μέτριας έντασης χειρωνακτική εργασία είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ η αντίστοιχη μείωση του κινδύνου στις γυναίκες ήταν 20%.

Oι υψηλής εντάσεως χειρωνακτικές εργασίες παρείχαν ακόμα μεγαλύτερο όφελος, αφού μείωναν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στους άνδρες κατά 17%.

Ως μέτριας έντασης χειρωνακτική εργασία θεωρήθηκαν όλα τα επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία ή βάδιση (λ.χ. πωλητές, σερβιτόροι), ενώ ως υψηλής έντασης τα επαγγέλματα που απαιτούν και ανύψωση βάρους (π.χ. αγροτικές εργασίες, εργάτες σε βιομηχανίες).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010, 11:12


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...