«Φάρμακο» για την υπέρταση το σκόρδο

«Φάρμακο» για την υπέρταση το σκόρδο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010, 12:32

Σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, το σκόρδο είναι χρήσιμο, από κοινού με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, για την καταπολέμηση της υπέρτασης.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, υπό την Κάριν Ριντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Maturitas», έκαναν δοκιμές με 50 εθελοντές που έπασχαν από υψηλή πίεση του αίματος. Οι ασθενείς κλήθηκαν να πάρουν τέσσερις κάψουλες από εκχύλισμα σκόρδου ημερησίως.

Έπειτα από 12 εβδομάδες, τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι όσοι λάμβαναν σκόρδο είχαν χαμηλότερη πίεση -περίπου 10mmHg- σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονική κάψουλα (πλασέμπο).

Το σκόρδο, εδώ και χρόνια, θεωρείται καλό για την καρδιά. Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι τα συμπληρώματα σκόρδου μειώνουν το επίπεδο χοληστερόλης.

Οι ειδικοί τονίζουν, πάντως, ότι τα συμπληρώματα σκόρδου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ύστερα από ιατρική συμβουλή, καθώς το σκόρδο μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως να αραιώσει το αίμα ή να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα.

Οι Αυστραλοί γιατροί τόνισαν ότι το σκόρδο δεν πρέπει να υποκαθιστά τα κανονικά φάρμακα για την υπέρταση, αλλά να δρα συμπληρωματικά προς αυτά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010, 12:32


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα