Επιδημία η κολπική μαρμαρυγή

Επιδημία η κολπική μαρμαρυγή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, 09:30

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιο συχνή καρδιακή αρρυθμία, η κολπική μαρμαρυγή, αναμένεται να εξελιχθεί σε επιδημία.

Όπως αναφέρει η καρδιολογική μελέτη «Framingham», ένας στους τέσσερις άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών, κινδυνεύουν να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή.

Η ασθένεια αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και εμβολών, μεταξύ των οποίων και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα στα έξι εγκεφαλικά επεισόδια παρουσιάζεται σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Αnnals of Internal Medicine».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, οι εισαγωγές σε νοσοκομείο λόγω κολπικής μαρμαρυγής, με βάση νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Epidemiology», αυξήθηκαν κατά 66%, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, της αυξανόμενης συχνότητας χρόνιων καρδιακών νόσων και της καλύτερης διάγνωσης μέσω συσκευών περιπατητικής καταγραφής του καρδιακού ρυθμού.

Ωστόσο, η ύπαρξη της ασθένειας συχνά διαπιστώνεται – όπως αναφέρει το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας – μόνο μετά την εμφάνιση μιας συνδεόμενης με αυτήν επιπλοκής, όπως εμβολικού επεισοδίου ή καρδιακής ανεπάρκειας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, 09:39


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...