Προσοχή στον επίμονο βήχα

Προσοχή στον επίμονο βήχα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, 11:23

Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένας βήχας κατά τη διάρκεια του χειμώνα που δεν υποχωρεί μέσα σε δύο-τρεις εβδομάδες μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος υγείας, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και σπανιότερα - καρκίνος του πνεύμονα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση του βρετανικού Ιδρύματος Καρκίνου του Πνεύμονα RoyCastle έδειξε ότι μόνο ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες συσχετίζει τον βήχα με τον καρκίνο του πνεύμονα – και μόνο το 11% θα ανησυχούσε από έναν επίμονο βήχα.

Τα ύποπτα συμπτώματα          

Σύμφωνα με τη Βρετανική Πνευμονολογική Εταιρεία, τα ύποπτα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα είναι ο βήχας που δεν υποχωρεί έπειτα από 3 εβδομάδες.

Άλλα συμπτώματα είναι αίμα στο φλέγμα (αιμόπτυση), ανεξήγητη και επίμονη δύσπνοια, η κόπωση ή η έλλειψη ενέργειας, η απώλεια βάρους, ο επίμονος πόνος στο στήθος ή στον ώμο και η επίμονη βραχνάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, 11:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...