Άσκηση και διατροφή μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη

Άσκηση και διατροφή μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 12:37
Δύο νέες μελέτες, που έγιναν στη Φιλανδία και στις Η.Π.Α και παρουσιάζονται στο 24 Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, έδειξαν μείωση της συχνότητας εμφάνισης του διαβήτη σε ποσοστό 40-60% σε άτομα υψηλού κινδύνου, τα οποία ακολούθησαν εντατικά προγράμματα άσκησης και υγειονοδιαιτητικού τρόπου διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η αερόβια άσκηση βοηθά αφενός στη απώλεια βάρους με τα προγράμματα που έχουν προταθεί και προφέρει σωματική ευεξία στο διαβητικό και αφετέρου συμβάλει στη διατήρηση του βάρους από ένα σημείο και μετά. Συμβάλλει ακόμη στη καλύτερη δράση της ινσουλίνης και στη καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης από το σώμα με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη ρύθμιση του διαβητικού» ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και επίκουρος καθηγητής παθολογίας-διαβητολογίας, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος .

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 12:37


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...