Εφαρμογή του iPhone θα προστατεύει από τον καρκίνο

Εφαρμογή του iPhone θα προστατεύει από τον καρκίνο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 15:52

Μια νέα εφαρμογή στο κινητό iPhone, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πότε να προφυλασσόμαστε από τις καρκινογόνες υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις θερμοκρασίες και τον καιρό για να προβλέψουν πότε χρειάζονται προστασία από τον ήλιο, αλλά στην ουσία είναι η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) που προκαλεί το πρόβλημα- κι αυτό δεν μπορείς να το δεις ή να το αντιληφθείς», εξηγεί η Σου Χιούαρντ, διευθύντρια της υπηρεσίας «SunSmart» του  Συμβουλίου για τον Καρκίνο.

Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά και με σκοπό να απευθυνθεί στους νεότερους που έχουν την τάση να είναι λιγότερο επιμελείς σε ότι αφορά στην προστασία τους από τον ήλιο, το Συμβούλιο για τον Καρκίνο σχεδίασε την δωρεάν αυτή εφαρμογή για το συγκεκριμένο τύπο του κινητού, η οποία καθημερινά παρέχει ενημέρωση με πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες και για τον δείκτη της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 15:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...