Το μήκος των δαχτύλων συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Το μήκος των δαχτύλων συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 15:05

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, οι άνδρες με μακριούς δείκτες στα δάχτυλα των χεριών τους έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γουόργουικ και του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (ICR), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό περιοδικό «British Journal of Cancer», συνέκριναν τα χέρια 1.500 ασθενών με προστάτη με τα χέρια 3.000 υγιών ανδρών, διαπιστώνοντας ότι όσοι είχαν μικρότερο δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο είχαν καρκίνο.

«Το σχετικό μήκος των δαχτύλων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ένα απλό τεστ για τον κίνδυνο από καρκίνο του προστάτη, ιδίως στους άνδρες κάτω των 60 ετών» σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους σχετίζεται με το επίπεδο της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει το συγκριτικό μήκος των δαχτύλων με την επιθετικότητα, τη γονιμότητα, την ικανότητα στα σπορ, την ανάληψη κινδύνων, την αυτοπεποίθηση καθώς και με τον χρόνο αντίδρασης στα ερεθίσματα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 15:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex), με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, εξέδωσε η Άγκυρα...